Gume
Gume

Gume

Da li želite da provjerite koje gume odgovaraju vašem automobilu?

Nema potrebe da briga o vašim gumama za vas bude noćna mora.

Priznajemo da održavanje guma u besprijekornom stanju nikad neće biti na vrhu spiska ugodnih poslova, ali je to vrlo važno za vašu sigurnost. Možda će vam u nekoj situaciji upravo besprijekorne gume spasiti život. U svakom Vulco centru imate na raspolaganju kvalitetnu, školovanu i visoko stručnu ekipu u koju možete imati povjerenja i koja će uraditi sve što je potrebno u najkraćem mogućem vremenu, oslobađajući vas svih briga u vezi sa gumama.

U centrima Vulco nudimo gume za sve vrste vozila i sve tipove vozača, a pored toga nudimo i stručne konsultacije u vezi sa stanjem i zamjenom vaših guma.
 

Najvažniji savjeti u vezi sa gumama

Provjeravajte gume

Preporučujemo da jednom sedmično ili prije svakog dužeg puta provjerite u kakvom su stanju vaše gume. Performanse guma, naročito efikasnost kočenja na mokrom putu, znatno se smanjuju ako je dubina profila manja od 2 mm. Istrošene gume smanjuju efikasnost kočenja i ubrzavanja kao i vodljivost, a to su bitni elementi sigurnosti. Pored gazećeg sloja provjerite također unutrašnje i vanjske bočne strane vaših guma da možda nemaju izbočine, zareze ili pukotine.

Nemojte žuriti

Vožnja sa premalo ili previše napumpanim gumama smanjuje vodljivost vašeg automobila koji može da postane nestabilan. Ako želite da budete sigurni, redovno provjeravajte pritisak u gumama. Koji pritisak je adekvatan za vaše gume možete naći u priručniku za vaš automobil. Adekvatan pritisak doprinosi da vijek trajanja gume bude duži, vaša sigurnost veća i potrošnja goriva optimalna. I ne zaboravite – gume mogu biti premalo napumpane, a da se to na prvi pogled ne primjećuje. Ako ih šutnete, to vam takođe neće reći ništa više o pritisku u gumama.
 

Redovno provjeravajte da li je došlo do nepravilnog habanja guma

Ako se vaša guma ne haba ravnomjerno po cijeloj površini, to bi moglo biti zbog previsokog ili preniskog pritiska u gumi. Ako se haba samo po jednom rubu, to može biti posljedica loše podešenosti točkova. U tom slučaju je potrebno da se obratite stručnjaku koji će to provjeriti na jednoj od specijalnih mašina. Nemojte brinuti - ako posjetite servis Vulco to vam neće uzeti mnogo vremena i neće koštati ni približno toliko koliko vi mislite.
 

Ne pokušavajte da uštedite na rezervnoj gumi

Čak i ako nikad ne koristite svoju rezervnu gumu, vrlo važno je da ona sve vrijeme bude u dobrom stanju. Bolje je da problem otkrijete u garaži nego da noću ili po kiši ostanete negdje pored puta. Osim toga, ako montirate neispravnu rezervnu gumu napravili ste saobraćajni prekršaj.
 

Da li želite da provjerite koje gume odgovaraju vašem autu?

Tire Manager je naša internet aplikacija koja vam pokazuje koje dimenzije guma odgovaraju izabranom putničkom vozilu. Najprije izaberite robnu marku gume (kliknite na odgovarajući logotip) i pratite uputstva.U Vulco servisima nudimo gume za sve vrste vozila i sve tipove vozača, a pored toga nudimo i stručne konsultacije u vezi sa stanjem i zamjenom vaših guma.
Pretraga za Vulco partnera Mjesto rezervacije